Zussendag – Eén gezin, twee dochters


Bewust opvoeden, Mama, Mama zijn / zondag, augustus 6th, 2017

Vandaag is het Internationale Zussendag en ondanks dat ik niet zo lekker ben, kunnen we dat niet voorbij laten gaan 💛 Je zus of zusje, je friend of frenemy. Wat ze ook is, ze is er en je komt er niet vanaf. Vandaar deze twee-in-één blogpost. Aan de ene kant een soort ‘get to know me’ en aan de andere kant een vergelijking tussen mij en mijn zusje (Natasja). Ik vind het leuk én nuttig om even stil te staan bij de overeenkomsten, om te bedenken waar de verschillen vandaan komen en te kijken hoe onze opvoeding daar invloed op gehad zal hebben. Waar je vandaan komt, heeft namelijk onwijs veel invloed op wat je doorgeeft. Veel over mij als mama kom je hier niet te weten, wel wat meer over de ‘vrouw’ achter de artikelen en haar achtergrond.


Geboorteplaats:
M: Amsterdam
N: Amsterdam

Single/Relatie?
M: Relatie. Inmiddels alweer bijna negen jaar samen, zeven jaar samenwonend (waarvan vijf jaar met zijn tweetjes) en twee jaar getrouwd.
N: Single

Beschrijf jezelf:
M: Lief, sociaal, nieuwsgierig, creatief en perfectionistisch. Echtgenote van een fantastische man en vader. Opvoeder van en liefdeschenker aan alle kinderen waar ik mee ooit gewerkt heb én uiteraard mijn eigen perfecte creatie 👦😍
N: Ik houd niet van verandering, behalve aan mijn haar. Gek op dieren!

Guy-/Girlcrush
M: Paul Rudd; knap, grappig én lief! Zooey Dechanel; zie “Paul Rudd” 😋
N: 
Evan Peters – ik ken hem van American Horror Story. Hij speelt in het eerste seizoen een psychopaat maar hij blijft zo sexy! Hij is mijn reden om de serie te kijken. Amanda Seyfried – Het maakt niet uit welk genre ze doet, ze maakt er een hit van.

Wat is je doel van het leven?
M: Dingen doen waar mijn gezin en ik gelukkig van worden. Nolan fijn zien opgroeien, zoveel mogelijk mensen helpen en constant blijven ontwikkelen.
N: Goed diploma, leuk huis en een geweldig gezin.

Waar ben je bang voor?
M: Vooral dat er iets gebeurt met Nolan. Zo’n hulpeloos ventje brengt aardig wat zorgen met zich mee.
N: De mensen kwijtraken om wie ik geef, spinnen en in het donker richting bed gaan na een horrorfilm.

Wil je ooit gaan trouwen?
M: Been there, done that! Loved it! 😍
N: Ja.

Ben je een healthfreak?
M: Ja en nee. In theorie ben ik een enorme healthfreak. Goed zorgen voor mijn lichaam, goed voor het milieu, goed voor de dieren, goed voor de medemens. In de praktijk zijn de verleidingen soms groter.
N: Nee.

Heb je tatoeages/piercings?
M: Alleen drie gaatjes in elk oor.
N: Zeven tatoeages, één piercing bovenin mijn oor, drie gaatjes in allebei mijn oren waarvan er twee gestretcht zijn.

Wat is je favoriete eten/drinken?
M: Sushi, pasta, avocado, tofu en (helaas) vissss….
N: Cola en bijna alle soorten vlees.

Ben je een hevige slaper, of sta je altijd vroeg op?
M: Vroeg op, maar vooral omdat mijn biologische klok en persoonlijke, levende alarmsysteem het nodig vinden om mij uit bed te krijgen. Ik denk dat ik mijn biologische klok twee woningen terug heb verpest door twee jaar zonder gordijnen te slapen.
N: Ik sta altijd vroeg op, maar probeer dan nog wel even te slapen soms.

Ben je een ochtend of een avond persoon?
M: Beiden niet 😜 En beiden toch ook weer wel. Wat mentale activiteiten betreft, functioneer ik het best in de avond. In de ochtend ben ik daarentegen fysiek een stuk actiever. Gelukkig kan ik én niet vroeg slapen én niet uitslapen. Win, win, win. Behalve dan met oog op mijn slaaptekort.
N: Avond. In de avond ben ik veel socialer en lijkt het alsof mijn hersenen beter hun werk doen. Al kan ik ook goed vroeg wakker worden.

Wat verwacht je in 10 jaar bereikt te hebben?
M: Ons gezinnetje compleet. Op naar een grotere woning. Ik weer parttime buitenshuis aan het werk in een baan die ik écht leuk vind. Veel nieuwe vaardigheden opgebouwd en misschien zelfs een aantal van de projecten uitgevoerd die ik in mijn hoofd heb zitten.
N: Diploma, een baan en mijn leuke gezin.

Ben je verlegen?
M: Soms, niet heel vaak. Al sta ik liever niet op de voorgrond, ik zie mezelf wel als sociaal en vind contact hebben met mensen super leuk! Op de meeste plekken kan ik met iedereen wel een praatje maken en ik heb een hele kleine persoonlijke ruimte.
N: Soms, maar het kan ook zijn dat ik het meest outgoing ben van de groep en andere mensen erbij betrek.

 

Heb je huisdieren?
M: Tellen die twee aapjes bij ons in huis? Nee? Oh.. dan: nee. Niet meer. Bij mijn ouders heb ik altijd veel dieren gehad en wij zelf hebben jarenlang tamme ratjes gehad (beste knaagdieren die er zijn!). Alleen elke week vier uur met die kooi bezig zijn én dagelijks genoeg aandacht geven, vind ik met hele kleine kinderen niet te doen. Onze laatste ratjes waren oud, dus wij hebben even aangepoot de eerste maanden met Nolan (we doen onze dierenbaby’s natuurlijk niet weg! 😯) en daarna geen nieuwe meer genomen. We willen nu heel graag een hondje, maar gezien we ook graag nog meer kindjes willen en ik de maanden rondom mijn bevalling vrijwel niets kon, wachten we nog even tot we klaar zijn met voortplanten. Het is niet eerlijk tegenover het hondje, wanneer we hem of haar niet genoeg aandacht of beweging kunnen geven.
N: Ja. Een hond, een hamster, twee cavia’s en vissen in mijn huis nu. Twee katten bij mijn ouders nog, die gaan binnenkort met mij mee.

Online shoppen of de winkels in?
M: Sowieso online. Ik heb een bloedhekel aan winkelen. Ik wil best de deur uit om te wandelen of iets te kopen, maar dan moet ik zeker weten wat ik wil hebben. Of juist helemaal niets nodig hebben, spulletjes kijken en misschien dingen meenemen. Maar niet met een vaag doel alle winkels af.
N: Winkels. Sowieso.

Heb je geduld?
M: Absoluut niet. Alleen met kinderen. Die bron is dan wel gelijk onuitputtelijk. Wonderlijke wezentjes 💙
N: Héél soms.

Heb je zussen/broers? Hoeveel jaar schelen jullie?
M: Natasja. Een heel lief, klein zusje. Die inmiddels alweer 23 wordt… Sodejubels, waar blijft de tijd?! (we schelen dus vier jaar en drie dagen)
N: Eén zus, vier jaar.

Waarin lijken jullie het meest op elkaar?
M: Onze humor. Twee heeeeeele lieve, sociale meisjes, maar onze duistere humor komt naar buiten als we samen zijn. Sssssshhhht! 🤐
N: Manier van praten en soms lichamelijke manier van doen.

Wat is het grootste talent van je zus?
M: Ze durft risico’s te nemen. Natuurlijk, officieel blijf ik dit niet niet verstandig vinden. Ik ben ten slotte van het plannen, uitzoeken en verstandig zijn. Daardoor kom ik zelden in de problemen; ik neem weinig risico’s en laat weinig aan het lot over. Toch haalt zij ook heel veel leuke dingen uit deze situaties, juist omdát ze meer dingen gelijk doet. Ook heeft ze héél véél liefde om te geven aan zowel dieren als mensen. Maar vooral aan dieren, die verdienen het natuurlijk meer 😇
N: Doorzetten. Ik ben heel lastig met het volhouden van dingen, zij maakt alles af.

Wat is je bijnaam voor haar?
M: Afkorting is Natas, maar haar koosnaampje is Soesje. (Zusje, zoet, soesje. Get it?)
N: Soesje!

Zien mensen gelijk dat jullie zussen zijn?
M: Zelden 😂Met haar blauwe ogen en blonde, krullende haren, moeten mensen heel goed kijken willen ze de gelijkenissen zien. Op bovenstaande foto overigens niet het geval. Zien jullie het wel?
N: Nee.

Water en vuur of twee zielen, één gedachte?
M: Beide. Met vrijwel alles water en vuur. Gedrag, motivaties, prioriteiten en interesses zijn bijna altijd anders. We dénken daarentegen wel vaak hetzelfde. Maken bijvoorbeeld dezelfde grapjes op dezelfde tijdstippen en vullen elkaar meestal aan in gesprekken. Hetzelfde als vroeger, eigenlijk. Lekker samen tutten, maar elkaar ook flink in de haren kunnen vliegen. Iets met slaan, schelden en bijten… (al was ik natuurlijk hartstikke onschuldig!) #zusterliefde
N: Vaker water en vuur.

Wat zou je ooit nog eens met je zus willen doen?
M: Ik ben dol op onze sleepovers! Samen de hele dag in pyjama chillen, spelletjes doen en weer een stukje meer van elkaar zien. Dingen die je niet snel meekrijgt als je elkaar maar eventjes ziet. Zonder anderen, lekker 100% zus zijn. Super gezellig!
N: Op vakantie gaan en – al doen we het vaker – weer eens uit eten (sushi!).

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *