Zes redenen voor verse babyvoeding – Philips Avent Stomer


Bewust opvoeden, Mama, Reviews / donderdag, juni 15th, 2017

Wilde ik mijn zoontje verse voeding gaan geven of zou ik potjes gaan geven? Blijkbaar is ook dit een onderwerp waar buitenstaanders erg nieuwsgierig naar zijn. Zelfs toen Apie’s menu alleen nog maar bestond uit vruchtwater en voedingsstoffen uit mijn placenta. Ik hoor mezelf nog antwoorden: “Ik wil het liefst alles vers maken en ga proberen dit zo lang mogelijk vol te houden.” Proberen.. Eén maaltijd koken vond ik eigenlijk al meer dan genoeg en (hoewel ik écht graag vers wilde) ik had ook niets tegen potjes voeding. Tegenwoordig zijn die nog best goed te doen. De smaak wordt beter, de vitamines worden beter behouden. Af en toe een potje zal geen kwaad kunnen, als ik een keer echt geen tijd/zin heb om in de keuken te ploeteren. Dat dacht ik tenminste een jaar geleden.

Sinds ik Apie daarentegen in mijn armen kon houden, wist ik al dat zelfs de biologische potjes voeding die ik in de kast heb staan, niet door mij geopend zouden worden. Ik had nog minimaal vier maanden om op zoek te gaan naar een aanbieding voor een Babycook. Als ik dan toch wat meer moeite moest doen, dan wel zo min mogelijk. Begin november heb ik daarom de Philips AVENT 4-in-1 Babyvoedingmaker aangeschaft, om hem nog een aantal maanden ruimte in beslag te laten nemen op de keukentafel. Sinds het eerste gebruik, vraag ik me werkelijk af waarom de potjes nog bestaan. Even alle vergelijkingen op een rijtje:

1. Het maken van een verse hap kost vrijwel geen moeite, wanneer je gebruik maakt van een stomer/blender! Groenten, fruit, vlees, vis, aardappelen.. Chop chop en alles kan er in één keer in. Water erbij, even stomen, omdraaien, pureren, opscheppen en de vaatwasser in. Heb je geen vaatwasser? Als je de kan gelijk na gebruik even omspoelt, is het afwassen zo gepiept.  In de meeste gevallen kan er gewoon een deel van je eigen maaltijd gebruikt worden, dus geen extra gesjouw met boodschappen en geen tripjes naar de glasbak om de lege potjes weg te gooien.

2. Je weet precies wat je kind binnenkrijgt wanneer je de maaltijd zelf bereidt. Wat jij in de stomer stopt, komt ook in het buikje van je kind. Niets meer, niets minder.

3. De smaken en voedingsstoffen blijven beter behouden. Kinderen worden misschien niet ziek en wel groot van voeding uit een potje, maar verse voeding blijft kwalitatief beter. Dit komt onder andere door de manier waarop de voeding bereidt wordt en het geconserveerd wordt. Ook zorgt het smaakbehoud van de pure (gestoomde) voedingsmiddelen ervoor dat het smaakpalet van je kindje beter ontwikkelt. Niet te vergeten: het blijft daardoor ook verrekte lekker!

4. Je bespaart een hoop geld! Het apparaatje is wel wat aan de prijzige kant, maar dit wordt gecompenseerd door alle potjes babyvoeding die je niet hoeft te kopen. En een zak winterpenen is nu eenmaal goedkoper dan al die potjes wortelpuree. Mocht jij het niet erg vinden om nog wat langer in de keuken te staan, kun je natuurlijk ook altijd met de staafmixer en een pannetje aan de slag. Dat is nóg goedkoper.

5. Er is simpelweg ook veel meer keuze voor een lekker recept, wanneer je zelf alle vrijheid hebt in de bereiding. Mix & match de producten uit het eerste deel van de supermarkt tot een uitmuntend vijf sterren gerecht! Wil je baby een fijn gepureerde maaltijd, eentje met grove stukken of iets er tussenin? Wil hij/zij veel vocht of een stevige hap? De mogelijkheden zijn eindeloos.

6. Ook vers eten kan in het drukke gezinsleven. Het stomen kost maximaal 30 minuten en je hoeft er niet eens bij te staan. Nu Apie ruim acht maanden is, eet hij één bereiding in drie dagen op. Dit betekent dat je lekker vooruit kunt stomen. Voeding kan bewaard worden in de koelkast of in de vriezer. De 4-in-1 kan de voeding zelfs ontdooien en opwarmen. Wat wil je nu nog meer?

Kipfilet met aubergine. Niet het meest kleurrijke gerecht, wel errrug lekker!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *