De mooiste outfit in het zwembad! – Pandababy wasbare zwemluier


Bewust opvoeden, Mama, Reviews / zondag, mei 21st, 2017

Juni is het zover: we mogen weer gaan zwemmen! ? Aan het badmoment te zien (waarbij ik altijd in de splash zone sta) gaat Apie het nu ook echt geweldig vinden, dus wij kunnen niet wachten! Babyzwemmen is zowel goed voor de ontwikkeling als hartstikke leuk! Wel is er iets dat mij enorm verbaasd heeft toen we begonnen: het gebruik van wegwerpluiers.

Heb je d’r weer, zullen sommigen denken. Wegwerpluiers zijn makkelijk en de meeste mensen hebben geen zin om extra moeite doen. Eerlijk is eerlijk, wij gebruiken om die reden ook nog Pampers. Waarom het mij zo verbaasd heeft, is omdat het geen (lees: GEEN) extra moeite kost om een wasbare zwemluier te gebruiken én ze eenmalig ongeveer net zo duur zijn als een pak luiers. Dus:

  • Beter voor het milieu
  • Beter voor je portemonnee
  • Het ziet er veel leuker uit!

Via Twee ons geluk heb ik de wasbare zwemluier van Pandababy besteld. We hebben onwijs goede service gehad (hij werd ondanks een leesfout van yours truly, in de vakantie van de eigenaresse alsnog verstuurd!) en konden snel genieten van het prachtige zwembroekje.

Dat is het dus: een zwembroekje. Dit broekje is door de vele drukknoopjes te gebruiken zolang je kindje tussen de vier en vijftien kilo weegt, wat jaren scheelt aan badkleding en wegwerpluiers. Toch zorgt het speciale materiaal in de luier ervoor dat er geen lekkages ontstaan.

Ook het gebruik is super makkelijk. Heeft je baby gepoept? Spoel je het even uit onder de kraan, vrijwel net zo makkelijk als een nieuwe luier omdoen. Thuis gooi je hem gewoon in de was, zoals je ook met een gewoon zwembroekje zou doen. Hij kan bij de gewone was, blijft mooi en binnen no time is hij droog. Ideaal!

Verder heb je dus geen gedoe met verschillende maten, geen restjes voorraad, je grijpt nooit mis en bent niet afhankelijk van de winkelvoorraad in de zomermaanden. De tijd van de badjes komt er weer aan, dus ik bestel er van de week even een back-up bij.

Hebben jullie ervaring met wasbare (zwem)luiers? Laat het achter in de reacties. Veel plezier met dit mooie weer!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *