Vluchtkoffer – Goed voorbereid!


Mama, Zwangerschap en bevalling / donderdag, maart 30th, 2017

34 weken zwanger en wat stond er klaar? Juist, de vluchtkoffer. Zelfs voor die tijd zat ik al weken in de stress of ik het wel op tijd af zou krijgen. Van tevoren heb ik elke video gekeken en elk artikel gelezen over het onderwerp. Wat was handig? Wat was er noodzakelijk? Wat werd er niet gebruikt? Waar kon ik het beste op letten? Voor jullie heb ik de volledige inhoud van mijn koffer onder elkaar gezet ?

En hier is hij dan: de befaamde koffer. De afmetingen zijn 55x35x25cm. Alles paste er precies in, maar hij kon ook nog makkelijk mee in de auto. De koffer heeft één groot vak, één vak in de deksel en een voorvak.  

KLEDING VOOR MAMA:
– Een ochtendjas.
– Twee bevalshirts, extra stretchy.
– Pyjama met broek.
– Naadloze bh.
– (Bad)slippers.
– (Huis)sokken. 
– Extra groot/hoog ondergoed. 

Wat ik heb gebruikt: Eigenlijk alleen de naadloze bh en het grote ondergoed. Een bad was het uiteindelijk niet geworden, maar mijn gewone bh deed onwijs zeer, dus dit kwam goed uit. Ook de onderbroeken had ik pas aan op de weg naar huis, want in het ziekenhuisbed mocht ik niets aan. Net als nu (en tijdens de rest van mijn zwangerschap) had ik het snikheet, dus ik heb alleen hemdjes gedragen. Ik heb al deze spullen wél nog gebruikt in de eerste weken dat ik thuis zat.

Wat heb ik gemist: Extra hemdjes. Deze moest Gregory thuis nog even halen de volgende dag.

 

TOILETTAS: 
Wattenstaafjes, wattenschijfjes, zakdoekjes, deo, tandpasta, een tandenborstel, haarelastieken, een kam, douchegel, make-upreiniger, shampoo, conditioner, serum, kraamverband en zoogcompressen. Voor Gregory ook nog een tandenborstel en deo.

Wat ik heb gebruikt: Ook hier, vrij weinig van. De drie dagen in het ziekenhuis, kon ik de laatste dag pas uit bed om te douchen en mocht ik mijn haar nog niet wassen. Make-up had ik niet op, want de bevalling begon ‘s nachts. Kraamverband hadden ze in overvloede in het ziekenhuis. Zelfs tanden poetsen bedacht ik me op de laatste dag pas (dat heeft mijn tandvlees geweten, de artsen vast ook). Zo erg was ik niet met mijn toilettas bezig, ook al voelde ik me nog zo vies. Uiteindelijk heb ik de douchegel, deo, tandenborstel, tandpasta en kam gebruikt.

Wat ik heb gemist: niets. Tepelcrème zit hier niet bij, maar die hadden ze in het ziekenhuis.


KLEDING VOOR NOLAN:
– Een jasje voor naar buiten
– Een omslagdoek
– Twee mutsjes
– Drie rompers (mt 50, 50/56 en 56)
– Een vestje (mt 50)
– Twee broekjes (mt 50 en 56)
– Twee paar sokjes (newborn)

Wat ik heb gebruikt: alles. Alles van Nolan zat ingepakt in drie ziplock-zakjes, zodat het mooi schoon zou blijven in de koffer en makkelijk te vinden.

Wat ik heb gemist: Gregory heeft nog even snel nieuwe kleertjes gehaald de volgende dag. We hadden niet gerekend op een langer verblijf in het ziekenhuis en hoe snel die dingen vies worden… 

 

EXTRA:

– Sultana, voor als ik (of Gregory) trek kreeg tijdens de bevalling
– Dextro, voor wat extra energie
– Een stopwatch, om de weeën te timen.

Wat we last-minute hebben meegenomen:

– Telefoons
– Powerbanks
– Make-up
– Portemonnee met verzekeringspasjes
– Sleutels
– Joggingbroek, hemd en vest aangedaan
– Ondergoed en een t-shirt voor Gregory

Nou dames, hopelijk hebben jullie hier iets aan gehad. Hebben jullie nog tips of aanvullingen? Dan lees ik ze graag in de reacties. Altijd fijn voor andere lezers en voor onze volgende keer. Heel veel succes met inpakken!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *