SHOCKING!! Dit gebeurt er als je kind te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt!


Apie & zijn omgeving, Mama / woensdag, augustus 16th, 2017

Baby’s kunnen nog niet praten en hebben daardoor een beperkte hoeveelheid mogelijkheden om hun behoeften kenbaar te maken. Zoals alle ouders van kleine kinderen weten, is het alom gegeven advies: zolang het kindje goed groeit, is er niets aan de hand. Maar is dat ook zo? Lees hieronder hoe wij er achterkwamen dat ons zoontje voedingsstoffen tekort kwam!

De eerste keer dat Nolan met subtiele signalen liet zien dat wij zijn maagje tekort hadden gedaan, is inmiddels bijna drie weken geleden. Hij stopte alles al in zijn mond en knaagde wel een beetje, maar dit voorval was anders en best zorgwekkend. Nolan was boekjes aan het lezen, had ze allemaal om hem heen verspreid en zat vrolijk te bladeren. Een uurtje later, toen ik de boekjes ging opruimen, zag ik dit:

 

Slopen kan Nolan als geen ander, dus dit vond ik niet vreemd. Zonde, maar niet vreemd. Alleen waar was nou dat andere stuk gebleven? Onder de bank? Onder de tafel? Tussen een ander boekje? Nergens kon ik het stuk karton vinden. Ik hoopte dat ik niet goed genoeg had gekeken, dat het vanzelf wel weer boven water zou komen, maar niets bleek minder waar.

De dagen die volgden zag ik hier en daar rafelige boekenkaftjes. Een nat bonnetje. Doorlopen inktvingerafdrukjes in mijn notitieblok. Ik dacht dat ik spoken zag, dus ik besloot harde bewijzen te verzamelen. Ik ruimde al het papier nóg beter op, zelfs niets binnen mijn handbereik. Die minimensjes zijn echter slimmer dan dat ze zich gedragen. Denk jij dat je spullen veilig zijn in een lade, dan leren zij die te openen. Ja, ook de lade erboven kunnen ze op hun teentjes makkelijk bereiken. Het duurt drie kwartier voordat die halve maïskolf op is, maar die ene minuut dat jij op de wc zit, weten ze je hele kast overhoop te halen.

Ook geen papier meer in de lades zonder kinderslot, dus. Dat is geen probleem, want we hebben genoeg plekken die wel beveiligd zijn. I’ve got this! Papiervrije zone, in ieder geval totdat deze fase over is. Wie daar echter niet van op de hoogte was, is dat lieve vrouwtje dat de Allerhande bezorgd. Toch maar die NEE-NEE-sticker op de brievenbus?

 

De tussendeur gaat dicht. Geen toegang meer tot de hal. (Want stel je voor, een brief van de Belastingdienst die opgegeten wordt. Dat zou toch vreeeeeeeeselijk zijn! ?) Vanaf nu mag Nolan nergens meer aankomen. Niet verplaatsen. Alleen zitten, in zijn hoekje. Met een extra stuk komkommer, om de honger te stillen, en met zijn speelgoed, zodat hij niets oneetbaars meer kan verorberen. Oh, wacht…

 

 


Uiteraard is dit artikel met een knipoog geschreven, want zoals met alles: ook dit is een fase. Al ben ik de hele dag achter hem aan het rennen om dit te voorkomen en allerlei soorten papier zijn mond te plukken (waar toch die specifieke behoefte door komt?! En waar hij het tóch telkens weer vandaan tovert?!). Al maak ik me wel een beetje (lees: heel veel) zorgen om een eventuele papierbal in zijn buikje, de lijmlaagjes en hoeveelheid inkt. De boekjes, zegels en ook het speelgoed kan vervangen worden. Nolan is in ieder geval lekker aan het ontdekken!

Hebben jullie kinderen ook zo’n papierfase (achter de rug)? Heeft één van jullie kindjes hier misschien wel grote nadelige gevolgen van ondervonden? Ik bel vrijdag even het CB, just to be safe, maar hoor het graag als ik eerder actie moet ondernemen!

Oh ja, hebben jullie ook zo’n hekel aan clickbaits? Ik heb gisteren in ieder geval acht keer een vlog/blog/mail geopend, zonder te krijgen wat ik ervan verwachtte. ? Super irritant! Als dit vaker gebeurt ook zeker een reden voor mij om die persoon niet meer te volgen. Dit is dan ook mijn eerste en gelijk mijn laatste “lokkertje”, gewoon omdat ik het zelf te grappig vond (ik ben zó hilarisch!). Hopelijk was deze de moeite waard en heb je met plezier dit extra artikel gelezen! Tot de volgende keer! ?

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *