Pampers luierbroekjes – Direct vanaf maat 4!


Mama, Reviews / vrijdag, juni 16th, 2017

Luierbroekjes staan erom bekend dat zij de overstap zijn van een luier naar een onderbroek. Ze zijn er vooral om te helpen bij zindelijkheidstraining. Toch gebruiken wij ze al bijna drie maanden en niet zonder reden. Het idee heb ik namelijk gekregen van Elise Joanne, in een vlog over de babykamer van Fos. Elise gaf aan dat zij de broekjes ‘s nachts gebruikt, omdat ze lekker zitten en net iets meer opvangen dan de gewone luiers. Tot twaalf uur lang blijft je baby helemaal droog.

Apie slaapt ‘s nachts vrijwel altijd een uur of elf achter elkaar en hoewel het mooi meegenomen is, maakte ik me geen zorgen over het eventuele doorlekken. Wel vond ik het onwijs vervelend dat de luiers in de ochtend zo strak aanvoelde bij zijn buikje. Naarmate de luier vulde, trok hij strak aan. Vandaar dat ik het een heel goed idee vond om de broekjes een kans te geven en hier hebben we geen moment spijt van gehad.

Zoals te zien is op onderstaande foto’s, zit er veel verschil in de rekbaarheid van de luiers. Eerst zie je de Pampers Active Fit in maatje vier. Overdag valt er over de luier niets te klagen, maar in de nacht zit hij een stuk voller. Doordat de plakstrips op twee smalle punten bevestigd worden, staat dit punt in de ochtend strak (zoals iedereen die ooit een super volle luier heeft gezien waarschijnlijk wel kan beamen). De enige manier om ongeveer dezelfde ruimte te krijgen, is door de strips op het uiterste punt vast te zetten, wat aan het begin van de nacht uiteraard geen optie is.

Dan hebben we de Pampers Baby Dry Pants. De band van het luierbroekje stretcht mee over de hele buik, waardoor de druk verdeeld wordt. Ook zit er nog een stuk meer rekbaarheid in dan op de foto te zien is. Daardoor zit hij ook in de ochtend nog super comfortabel! Toch beschermd hij ook nog fantastisch, wat natuurlijk geen overbodige luxe is bij een luier. 

Nog een goede reden om over te gaan op de luierbroekjes, is dat liggen tijdens het verschonen op een gegeven moment niet echt meer een favoriete houding is. Sinds Apie kan zitten, wil hij alleen dat nog maar en nu hij ook het staan ontdekt heeft… 

Oei, ik groei! geeft op de site aan dat dit voor meerdere kindjes geldt. Vanaf (ongeveer) acht maanden oud zijn zij namelijk toe aan de volgende fase van het verschonen. Ze willen meer bewegingsvrijheid en nét dat stapje verder naar zelfstandigheid. Het is aan ons om hen daarin te ondersteunen. Het maakt de boel ook een stuk leuker (en makkelijker) wanneer je ze niet meer “gedwongen” stil hoeft te laten liggen, maar kunt stimuleren om te groeien en te ontwikkelen! Nog even en dan kan je kleine uk zich helemaal zelf aankleden ?

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *