Wie ben ik?

Hallo, lieve aapjes!

Mijn naam is Maria. Ik ben 29 jaar, sinds 2008 samen (en inmiddels een paar jaar getrouwd) met Gregory, ook niet te vergeten: mama van ons geweldige mannetje Apie (okt. ‘16) en ons meisje Tuttebel (feb. ’19). 

In het dagelijks leven ben ik vooral moeder en Pedagoog. Na mijn bevallingsverlof heb ik mijn fulltime baan opgezegd, om terug te keren naar de basis. Om weer werk te doen waar mijn hart vol van raakt. Dit betekent dat ik niet alleen fulltime voor onze kindjes kan zorgen, maar ik ook andere kinderen een (tweede) thuis bied als gastouder en verschillende (pedagogische) opdrachten aanneem. Dit zijn onder andere opdrachten als coach, trainer, adviseur of begeleider. Al verleg ik ook graag mijn grenzen in andere werkvelden, mits ik denk dat deze opdrachten mij iets te bieden hebben.

Ik heb een liefde voor kinderen, dieren, mijn naasten en persoonlijke ontwikkeling. Dit laatste uit zich onder andere door mijn drang om elke dag een beetje beter te zijn, een beetje gelukkiger te zijn en een beetje meer alles op orde te hebben dan de dag ervoor. Natuurlijk lukt dat (lang) niet altijd, maar dat houdt mij de dag erna niet tegen om het weer te proberen. Dit doe ik onder andere door het lezen van boeken en artikelen, het volgen van motiverende YouTubers en het in gesprek gaan met anderen. Wat echter het meest belangrijk is, is goed bij jezelf blijven en het gewoon doen. Maak eventueel een planning, een plan van aanpak en ga ervoor!

De reden dat ik artikelen ben gaan schrijven, is die persoonlijke ontwikkeling. Zeker sinds mijn eerste zwangerschap ben ik me hier nog meer op gaan storten. Ik wil hét goede voorbeeld zijn voor onze kinderen; gelukkig, gezond en de beste versie van mijzelf. De onderwerpen die in mijn artikelen naar voren komen, zette ik meestal voor mijzelf op papier. Ik bespreek ze met vriendinnen, met Gregory of diep ze voor mezelf uit. Ik ben een voorstander van bewust leven en bewust ouderschap, wat nu een naampje heeft, maar al jaren goed bij mij past. Het stilstaan bij deze onderwerpen, helpt mij.

Ik heb echter gemerkt dat ook anderen wat aan mijn artikelen kunnen hebben. Bijvoorbeeld door herkenning, ontspanning of een situatie vanuit een andere positie bekijken en het gesprek aan te gaan. Ik heb óók gemerkt dat dat lang niet iedereen is, en weet je wat, dat is prima. Ik schrijf bovenal voor mezelf en hoop dat ik de site tot een (virtuele) omgeving kan maken, waarin bezoekers gelijkgestemden tegenkomen. Dat wil zeggen; een omgeving waarin het oké is om niet perfect te zijn, máár waarin we ook allemaal, elke dag, een stukje beter proberen te zijn dan de dag ervoor.

Hopelijk vind jij het lezen van mijn artikelen net zo leuk als dat ik het schrijven vind. Enjoy en tot snel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *