Nolan is acht maanden – Afscheid nemen van de babytijd


Apie & zijn omgeving, Mama / maandag, juni 5th, 2017

Iedereen kan zichzelf elke dag verbeteren. Ik ben er heilig van overtuigd dat er altijd iets te leren is. Baby’s doen dit in verhouding veel sneller dan volwassen. Wonderbaarlijk hoe hard het gaat én hoe lang dit aanhoudt! Nog steeds zie ik elke dag de nieuwe dingen die Nolan geleerd heeft. Dingen die hij voor het eerst doet of vaardigheden die hij verder ontwikkeld heeft. Heerlijk, vind ik het! Ons mannetje is deze week acht maanden geworden en helaas/gelukkig betekent dit dat we de afgelopen maanden van een hoop babydingen afscheid moesten nemen.

Allereerst van de mobiel boven zijn box. Ook hebben we de box een stap naar beneden gedaan. Nolan wordt steeds beweeglijker in zijn ontdekkingen. Hij zit, schuift en staat (oké, met een beetje hulp), dus het optrekken zal dan ook niet lang meer duren. Vallen uit de box moeten we natuurlijk voor zijn!

We hebben het wipstoeltje naar de vliering gebracht, want nu meneer door heeft dat hij daar ook rechtop in kan zitten, zal het niet lang meer duren voordat hij naar voren kukelt. Het stoeltje wordt vergezeld door de badinzet en -standaard. Nolan is namelijk een echt waterratje geworden en kronkelt door het hele bad heen. Op de grond geeft dat mijn moederhart een stuk meer rust dan wanneer hij ruim een meter boven de harde tegels hangt..

De meeste kledingstukken in maat 68 hebben we voor nu ook vaarwel moeten zeggen. Wanneer de knoopjes van de romper losschieten bij het optillen, kun je nu eenmaal niet veel anders. Dit gaat de kast op, wachtend op de volgende ronde. De Newborn Bag hebben we ingeruild voor de Bag 4 Seasons. Uiteraard eveneens van Puckababy; die hard fans hier!

We hebben afscheid genomen van één van de kunstvoedingen, ter compensatie van al dat andere lekkers wat onze smulkont voorgeschoteld krijgt. Natuurlijk (zéker met dit weer) is daar wel een beker met water voor in de plaats gekomen, om zijn vochtgehalte op peil te houden. Voor zijn voeding gebruiken we ook niet meer de slabben die hij na zijn geboorte om kon, want die zijn nu veel te klein geworden.

De babygym is één van de vele grondmatten die we hebben (degene ook die het meest in de weg stond), maar werd niet meer gebruikt. Die is dus ook weer terug in de verpakking gegaan. Het voelt als een heftige stap om al deze dingen op te ruimen.

Waar we wel véélvuldig gebruik van blijven maken, zijn de speeltegels van foam. Eerst was het alleen om de val wat zachter te maken als Nolan zit, maar hij vindt het geweldig om de mat uit elkaar te halen. We hebben een nieuwe kinderstoel gekocht, speciaal voor buiten (die goedkope van Ikea, want die kan ook nog wel tegen een klein buitje).

Volgende aankopen: een groep 1 autostoeltje en een traphekje! Hoe wel ik nog vier maanden kan genieten van mijn “baby”, is de overgang naar dreumes al lang en breed begonnen. Een nieuwe fase om nóg verliefder te worden op ons fantastische kind!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *