Indeling commode/kledingkast – baby van tien maanden


Apie & zijn omgeving, Mama / zondag, augustus 20th, 2017

Naarmate Nolan groeit, groeit de indeling van zijn commode en garderobekast met hem mee. Zelf vond ik het tijdens mijn zwangerschap heel fijn om de indelingen van andere babykamers te zien en na het plaatsen van het eerste artikel hierover, heb ik besloten om dit samen met de ritme-updates te blijven posten. Dit keer hoe de commode eruit ziet op het moment dat mijn baby tien maanden is.

Allereerst is het goed om te weten dat wij de fijnste commode hebben die er bestaat: de HEMNES-ladekast van Ikea. Ik wilde heel graag die kast met acht lades en gelukkig paste die in de babykamer (op het moment van aanschaf hadden wij dit huis nog niet officieel gekocht, dus een mazzeltje). Bovenop de kast hebben wij meer dan genoeg ruimte voor spullen en in de lades kan ik onwijs veel kwijt. De bovenste rij gebruiken we voor spullen die we het meeste nodig hebben en voor dingen die niet voor kinderhandjes geschikt zijn. De middelste rij gebruiken we voor kleding en de onderste rij voor voorraad.

In de eerste lade zitten hydrofiele doeken. Het gaat steeds beter, maar Nolan spuugt nog regelmatig. Deze doeken hebben wij dus door het hele huis en daarnaast nog een voorraadje in de commode.

In de tweede lade zitten luierbroekjes. Toen de voorraad Pampers Active Fit op was, zijn we helemaal overgegaan op de Pampers Baby Dry Pants. Nolan was hier ook echt aan toe. Vieze billen maken we nog steeds liggend schoon, maar verder doen we alles staand of zittend. Stil liggen wil hij niet meer en dat hoeft ook niet van mij, met de luierbroekjes is dit ook niet nodig.

In de derde lade liggen wat knuffeltjes en de aankleedkussenhoezen, zodat we daar makkelijk bij kunnen om Nolan even af te leiden op de momenten dat hij wel moet liggen of wanneer de hoes te vies is geworden.

In de vierde lade liggen alle dingetje waar Nolan niet bij mag komen. Alcohol, thermometer, vaseline, zetpillen, hormoonzalf, etc. Ook zijn Nijntje-speenkoorden liggen hier. Alles wat in een klein bakje moet.

De tweede rij ligt Nolan’s kleding. Links begint het met Nolan’s broeken, shirts, truien en hemdjes. De lade ernaast bevat rompers (gesorteerd op mouwlengte), sokken, schoenen en accessoires. Al Nolan’s kleding ligt naast elkaar, zodat ik precies weet wat ik pak. Ik hoef nooit te zoeken en hierdoor is onze commode altijd netjes en op orde (ook gelijk het enige plekje in huis dat nooit een troep is).

In de onderste lade bevinden zich de dingen die we niet vaak gebruiken. Bijvoorbeeld de voetenzak van de kinderwagen, de kussentjes van de kinderstoel en het herfstdeel van de Puckababy Bag 4 Seasons. De rechter lade zit vol met voorraad. Gezien wij alles in de aanbieding kopen, hebben we altijd veel op voorraad. Luierbroekjes, lotiondoekjes, (biologisch afbreekbare) luierzakjes en verzorgingsproducten.

 

In de garderobekast hangt de hangkleding van Nolan. Vooral vesten, jassen en dikkere truien. In de eerste mand ligt de treinbaan (waar hij nog net te klein voor is) en de hoes van de draagdoek (waar hij nu net te groot voor is). In de mand ernaast ligt alle kleding waar Nolan uitgegroeid is. De tweede rij begint met het bedlinnen voor zijn ledikant en in de mand ernaast liggen badcapes en omslagdoeken. In de onderste manden zitten een speelkleed dat Nolan even zat was, de zwembandjes waar hij nog te klein voor is en de grote badlakens die we gebruikten om voor Nolan een (fysiotherapeutisch) babynestje te maken.

 

 

 

Hopelijk hebben jullie ook aan deze lijst weer iets gehad. Je kunt merken dat het systeem vrijwel hetzelfde is gebleven. Don’t fix something that doesn’t need fixing. Je kunt hier makkelijk terug naar de indeling van de commode voor Nolan’s geboorte en hier kun je heen om te zien hoe onze babykamer eruit ziet. De volgende update is die van het dreumestijdperk! Leuk! ?

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *