In case you were wondering…

Regelmatig heb ik het met mensen in mijn omgeving over de onderwerpen waar ik over schrijf. Als dit is met mensen die niet zo dicht bij me staan, worden er vaak dezelfde vragen gesteld. Ik bedacht me dat de lieve mensen die mijn artikelen lezen, misschien ook met deze vragen in hun achterhoofd zitten bij het lezen van mijn teksten. Dit zorgde ervoor dat ik deze pagina heb toegevoegd aan de site. Ik heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om (helaas vaak negatiever geformuleerde) ‘vragen’ aan andere moeders/contentmakers te beantwoorden, alsof ze aan mij gesteld worden. Just in case you we’re wondering.

Waarom schrijf je (bijna) nooit over fouten en rotdagen?
Ik schrijf over onderwerpen die ik zelf graag zou willen lezen en waarvan ik denk dat ze iets toevoegen voor mijzelf en anderen. Dit zijn vrijwel altijd nieuwe inzichten, oplossingen, positieve ervaringen en dingen die opvrolijken. Niemand kan rotdagen helemaal vermijden. Toch denk ik dat het beter is om deze door te komen, er hopelijk van te leren of iets goed in te vinden en achter me te laten.

Ook ‘fouten’ maak ik, al zie ik deze meestal niet als iets negatiefs (tenzij het mijn klungeligheid betreft). Hoewel ik persoonlijk vind dat het bij ons meer dan goed gaat wat betreft de opvoeding, gaat het namelijk niet “perfect”. Niemand is perfect en het kan altijd beter. Het ouderschap kan zwaar zijn, alles uit het leven kan zwaar zijn en het delen van deze ervaringen kan zeker helpen. Face to face is het dan ook iets wat ik vaak inzet! Toch vind ik dat het internet vol genoeg staat met negativiteit, onzekerheden en verkeerde informatie. Wat ik met MaMaria probeer te bereiken is om mensen te inspireren en het beste uit zichzelf te halen, door middel van positiviteit!

Jouw leven lijkt vooral om het ouderschap te draaien. Mis je je oude leven niet?
De korte versie: een kind krijgen is heftig, maar mijn pre-mama-leven verschilt gevoelstechnisch niet zoveel van mijn huidige moederbestaan. Ik heb (op de eerste maanden na) vrij weinig hoeven aanpassen aan mijn leefstijl, als sociale huismuis met een passie voor opvoeding en groei. Mijn onuitputtelijke bron van liefde voor kinderen is ontstaan ver voordat er een kindje in mijn buik groeide. Verder heb ik het voordeel van mijn pedagogische kennis/ervaring en een persoonlijkheid die naadloos aansluit op mijn visie op het ouderschap. Ik heb (uitgezonderd de financiële situatie en het gebrek aan regelmatige bankhangdagen) niet het idee dat ik iets heb opgegeven, juist dat ik er heel veel bij heb gekregen!

Waarom zie ik geen foto’s van je kindjes?
Uit veiligheids- en privacyoverwegingen komen er geen (herkenbare) foto’s van onze kinderen online totdat zij oud genoeg zijn om hier zelf keuzes in te maken. Een hele bewuste keuze. In dit artikel kun je hier meer over lezen. Ook heten ze niet echt Apie en Tuttebel 🤫

Waar zijn de persoonlijke artikelen gebleven?
Zoals ik in dit artikel heb aangegeven, heb ik wat minder drang gekregen om bepaalde delen uit mijn leven online te delen. Ik heb bij de verwijderde artikelen niet het idee dat ze veel toevoegden en wilde met de site en net iets andere richting opgaan. De persoonlijke artikelen die er wel staan, voegen naar mijn idee wel veel voor mensen en laat ik staan. Verder speelt er met deze keuze een stukje privacy van de kinderen mee.

Waarom schrijf je niet regelmatiger?
Trust me, ik heb altijd inspiratie om te schrijven! Te veel misschien, zelfs. Ook vind ik het super leuk om te doen en ik zie er veel voordelen in. Toch zijn er verschillende reden voor mij om (tijdelijk) afwezig te zijn op de site. Er zijn namelijk meerdere dingen in mijn leven die meer prioriteit hebben. Zoals mijn relatie, mijn kinderen, mijn vrienden, mijn werk, mijn eigen welzijn en simpelweg het maken van mooie herinneringen. Ook valt er een hoop te schrijven over onderwerpen die niet aan bod komen op de site; de teksten die ik schrijf voor de kinderen zelf, bijvoorbeeld. Druk, druk, druk, dus, maar over het algemeen leuk druk!

Omdat ik heel bewust de keuze heb gemaakt om de site niet (meer) als ‘taak’ te zien op mijn lange to-do list, is er soms wat geduld nodig. Mijn dank voor jullie begrip is groot!

Hoe betrouwbaar is de informatie die je geeft?
Persoonlijk vind ik dat geen enkele informatie klakkeloos overgenomen moet worden, ook niet wat ik type. Om zelf een mening te kunnen vormen over wat er op MaMaria.nl geschreven staat, helpt het om wat meer over mijn pedagogische achtergrond te weten.

In 2008 begon mijn studie en het werk als Ecologisch Pedagoog. Ik heb intussen gewerkt als leidster bij alle soorten groepen in de kinderopvang, leidster bij peuterspeelzalen voor kindjes met en zonder beperking, gewerkt als gastouder, begeleider geweest op dagbehandelingen, woongroepen en bij cliënten thuis. Verder heb ik ervaring als gezinscoach, studiebegeleider, trainer m.b.t. pedagogische kennis en beleidsmaker. Sinds 2016 ben ik natuurlijk ook mama van een prachtig mannetje en in 2019 mama geworden van een heerlijk meisje, wat de nodige ervaring met zich meebrengt.

Ik ben altijd op zoek naar de beste keuzes. Ik kijk kritisch naar de informatie die ik onder ogen krijg (lees: bij de minste aanleiding opzoek) en probeer alle opties te overwegen, zéker wat betreft het opgroeien van kinderen. Iemand  goed grootbrengen is namelijk een hele grote verantwoordelijkheid, die ik met veel plezier met beide handen aangrijp. Het voordeel van een opleiding aan een Hogeschool is naar mijn idee ook dat de balans tussen praktijk en theorie ideaal is! Wat voor mij betekent dat ik niet doe aan alleen theoretische onderbouwing of alleen uitproberen. Beiden zijn naar mijn idee even belangrijk. 

Mochten er nog vragen zijn vanuit jullie kant, vragen die ik niet besproken heb, dan hoor ik ze graag!