De Kleine Keuken – Mijn nieuwe favoriete merk


Bewust opvoeden, Mama / donderdag, mei 4th, 2017

ApieVorige week hebben wij de resultaten teruggekregen van Apie zijn bloedonderzoek. Daarmee zijn verschillende allergieën uitgesloten, wat betekent dat wij de komende tijd zoveel mogelijk van deze allergenen aan hem moeten geven (wat niet is, kan namelijk nog komen). “Op naar die rijstwafels met pindakaas en hazelnootpasta!”, zei de verpleegkundige. Wat? Nee! Echt niet dat ik mijn kind die troep zou geven! Dat mama er bewust op moet letten om de Nutella-pot niet in één weekje leeg te hebben, betekent niet dat Apie dat ook maar krijgt. De suikerverslaving houden we voorlopig nog even op afstand. Maar wat dan wel?

De smeersels van de natuurwinkel zijn vaak onbetaalbaar, dus ik zocht een middenweg. Die heb ik gevonden! De Kleine Keuken is een merk dat ik per ongeluk tegenkwam bij de Plus, maar ook de AH (waar wij normaal gesproken boodschappen doen) en Jumbo hebben het in het assortiment zitten. Een merk dat alleen natuurlijke, biologische producten heeft. Zowel maaltijden, broodbeleg als snacks. Ook nog eens speciaal voor de kleintjes (dus leuke verpakkingen, per leeftijd) én relatief goed voor de portemonnee.

Alle producten van De Kleine Keuken zijn dus zonder geraffineerde suikers, zonder zout en zonder palmvet (je weet wel, die alom bekende super slechte soort die nog steeds veel te veel gebruikt wordt). Wat ze wel hebben is een hoop smaak! Zelfs manlief staat op het punt om de Calvé in te wisselen voor de DKK-variant met alleen, jawel: pinda’s! Ook niet onbelangrijk is dat ons mannetje het overheerlijk vindt.

Al met al is óók zoet beleg voor Apie dus makkelijker én goedkoper dan verwacht ? Dat moest gedeeld worden! Nu nog rijstwafels zónder zout een manier om de smeerbende zo makkelijk mogelijk iedere middag schoon te maken ?… iemand tips?

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *