#boekenbrabbel – In een land hier ver vandaan…


#boekenbrabbel, Mama / zaterdag, november 4th, 2017

Op het moment lezen wij voor het slapengaan voor uit een heerlijk boek waar ik zelf ook nog wat van opsteek. Het boek heet ‘In een land hier ver vandaan..’ en neemt je de hele wereld over.

 

Plot

De verhalen in het boek gaan elk over een ander moment in de geschiedenis. Over een bepaalde locatie of bepaalde mensen. Zo staat er geschreven over Mozart en Walt Disney. Over Leonardo Da Vinci en de Taj Mahal. Niet hoe je over ze leest in de geschiedenisboeken, maar alsof het verhaal vertelt wordt door iemand die het zelf beleefd heeft.

Praktisch

Het boek is 141 pagina’s lang en bevat vijftig voorleesverhalen die plaatsvinden in zes continenten. Er wordt onderscheid gemaakt in de locatie van het verhaal en het onderwerp van het verhaal. De verhalen zijn geschreven door Arend van Dam en Alex de Wolf. Er zit een poster bij het boek en achterin het boek is een wereldkaart te vinden, waar je de locaties van de verhalen kunt terugvinden. De verhalen zijn gemiddeld één tot anderhalve pagina lang, wat neerkomt op een paar minuten lezen.

Waarom kopen?

In een land hier ver vandaan… heeft voor Nolan inhoudelijk nog niet zo veel te bieden. Ikzelf vind het echter enorm interessant om meer te lezen over deze bekende personen, locaties en gebeurtenissen. Het is weer eens iets anders dan lezen over kinderen of dieren die alledaagse dingen doen. Voor later vind ik het een heel bijzonder boek om Nolan’s wereldje groter te maken. Het boek heeft een positieve invloed op cultuurbeleving, de waardering van diversiteit in mensen en het wekt gezonde nieuwsgierigheid op. Het is een goed hulpmiddel om bewust te zijn van je eigen leven. Zoals de auteurs zelf schrijven in het voorwoord, hoef je alleen je ogen en je oren te gebruiken om samen met hen op reis te gaan. Elk verhaal eindigt dan ook met de woorden: “Als je de kans krijgt, moet je er zelf maar eens gaan kijken!”

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *