#boekenbrabbel – De spin die het te druk had


#boekenbrabbel, Mama / zaterdag, oktober 14th, 2017

Het tweede boek in de #boekenbrabbel-reeks is De spin die het te druk had, van Eric Carle. Carle is vooral bekend van Rupsje Nooitgenoeg, maar heeft ook verschillende andere boeken met zijn naam op de kaft. De boeken zijn over het algemeen in dezelfde stijl geschreven en ook de illustraties zijn niet te verwarren met een andere auteur.

 

Plot

De titel verklapt eigenlijk het verhaal wel al. Een spin komt terecht op een boerderij en terwijl alle dieren haar proberen over te halen om iets leuks met hen te doen, is de spin daar veel te druk voor.

 

Praktisch

Het boek dat wij hebben, is van karton en dus makkelijk voor Nolan om de pagina’s om te slaan zonder het boekje te slopen. Telkens als er een bladzijde wordt omgeslagen, staat er een ander dier, wat het voor de kindjes makkelijker om daarop te focussen. De zinnen zijn kort, de tekeningen duidelijk. Sommige tekeningen zijn ook voelbaar.

 

Waarom kopen?

Toen we dit mooie boek binnenkregen met Vaderdag, dacht ik dat Nolan het misschien snel zat zou zijn. De teksten rijmde namelijk niet en rijmende verhalen vond hij op dat moment wel het allerleukst. Toch is dit boekje nu al sinds de aankoop zijn favoriet. De teksten zijn kort, de dieren zijn duidelijk en geven herkenning. Dieren zijn bij ons in huis namelijk een veel voorkomend thema. Het boekje is fijn om te lezen, er zit veel herhaling in en kan erg leerzaam zijn. Op elke pagina staan maar een aantal zinnen, waardoor het boekje snel voorgelezen kan worden, voor momenten dat je het net als de spin veel te druk hebt. Nolan wil echter ook na de vijfde keer nóg een keer het verhaal lezen en wij nemen meestal flink te tijd met het boekje. We doen de dieren na (Nolan kan onder andere door dit boekje al veel dierengeluiden produceren), bespreken wat voor dier het is en wat ze willen doen.

 

Ook heb ik om een nog onbekende reden de drang om spinnen voor Nolan in een positief daglicht te zetten. Ik denk omdat ik het zelf heel vervelend vind dat ze mij de kriebels geven. Dat is met dit boekje dan ook mooi meegenomen. Als je één boekje koopt om mét je baby/dreumes te lezen, dan zou ik deze absoluut aanraden!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *