#boekenbrabbel – De held van alle helden


#boekenbrabbel, Mama / zaterdag, oktober 21st, 2017

Het derde deel van de #boekenbrabbel-reeks alweer! De boekenreeks waarin ik de 52 boeken bespreek, waarvan ik vind dat die op elke boekenplank thuishoren. Eén van de boeken die ik zelf geweldig vind, is De held van alle helden, geschreven door Mark Haayema.

 

Plot

De held van alle helden bestaat uit verschillende verhalen, die elk een andere held in de schijnwerpers zetten. Geen gebruikelijke helden, maar alledaagse helden. Een hond die niet kan blaffen, bijvoorbeeld, of een ridder die bang is voor spinnen.

 

 

Praktisch

Het boek is dus geschreven door kinderboekenschrijver en (musical)acteur Mark Haayema. De illustraties zijn door verschillende artiesten gemaakt. Het boek bevat tien verhalen die elk in rijm zijn geschreven. Ook zit er een cd bij, waar je bekende Nederlanders kunt horen die de verhalen ingesproken hebben.

 

Waarom kopen?

Allereerst is het boek heerlijk om voor te lezen. Ik heb zelf een zwak voor verhalen op rijm, maar ook de kinderen vinden het geweldig. Het zijn onverwachte verhalen, dingen die je niet vaak leest. Het zijn prachtige teksten en hoewel sommige specifieke stukjes tekst naar mijn idee niet op zichzelf vertellen wat ik zelf goed vind om aan kinderen door te geven, geeft het wel een hele mooie kans om hierover in gesprek te gaan.

 

De verhalen in het boek brengen mooie boodschappen mee, waarvan de belangrijkste: iedereen is bijzonder, iedereen is waardevol, ook als je anders bent dan de anderen. Het boek is heel lief geschreven, met respect en bewondering, maar ook grappig. Het boek is gelinkt aan De upside van Down, de stichting die de positieve kant van Downsyndroom in de schijnwerpers zet. Een heel belangrijk doel, naar mijn idee! In mijn ogen is het boek echter ook heel erg geschikt om iedereen te motiveren om elkaars positieve kanten te zien. Iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.  

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *