Apie’s eerste verjaardag – deel 3: Cadeau’s


Bewust opvoeden, Mama / vrijdag, november 3rd, 2017

Na het eerste en tweede deel, gaan we nu over op het derde deel van de party planning voor Apie’s eerste verjaardag!

Verlanglijstje
Natuurlijk kan Apie zelf nog niet vertellen wat hij graag wil hebben. Toch hebben wij een lijstje voor hem opgesteld op lijstje.nl. Dit is een interactief verlanglijstje, waarbij degene die het heeft aangemaakt niet kan zien wat er gekocht is, maar de visite dit wel kan zien. Hierdoor worden dubbele cadeautjes vermeden (mijn horrorscenario: “ja” moeten zeggen als iemand zegt “We vonden dit zo leuk om te geven! Of hebben jullie dit al?”). Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat ik maanden lang cadeaus kon toevoegen op het moment dat ik eraan dacht. Geen twijfels meer of je dat cadeau niet al aan iemand anders had gevraagd en geen black-outs omdat je ineens echt geen inspiratie meer hebt. Stiekem vind ik het ook wel fijn om wat controle te hebben over wat er in huis komt. Ik weet precies wat Apie leuk vindt en waar hij veel plezier van zal hebben. Ik vind het dan ook zonde als er geld uitgegeven wordt aan iets waar amper naar omgekeken wordt.

Cadeaus
Eigenlijk wilde wij voor Apie’s verjaardag een activity board maken. Dit zou hij echt prachtig vinden! Uiteindelijk werkte dit niet helemaal mee zoals ik het wilde en bedacht ik me dat we dit beter konden uitstellen tot een later moment. Daarom hebben wij één van de dingen gekocht die we uiteindelijk alsnog voor hem wilde hebben; de Little Tikes Trike 4-in-1. Dit is een driewieler die vanaf 9 maanden al te gebruiken is. Langzaamaan kun je de onderdelen verwijderen, waardoor het een “gewoon” fietsje wordt. Ondanks dat Apie nog niet kan fietsen, vindt hij het heerlijk om ermee op pad te gaan!

Van mijn schoonmoeder heeft hij een loopfiets gekregen, ook een 4-in-1. Apie vind het prachtig om ermee te spelen, al is hij tot op heden meer geïnteresseerd in de wielen. Mijn lijstje met de leukste cadeau’s voor een eerste verjaardag, zal ik binnenkort met jullie delen.

Voor nu, nog wat laatste tips:

  • Zorg ervoor dat er foto’s gemaakt worden! Wij zelf waren daar niet echt mee bezig, maar de visite nam graag de camera even over om ervoor te zorgen dat de dag vastgelegd werd.
  • Raak jij net als ik snel het overzicht kwijt? Hoe wel een papieren notitieblok natuurlijk heel fijn is, heb ik dit project aangepakt met Asana. Dit is een projectmanagementsite waar je gratis gebruik van kunt maken. Het grote voordeel van dit digitaal hebben, is dat je ook documenten aan je project kunt toevoegen. Zoals links, recepten en afbeeldingen.
  • Als het niet lukt om alles te doen hoe je wil, stel dan prioriteiten. Van teveel hooi op je vork nemen, wordt niemand gelukkig.
  • De belangrijkste tip van al: zorg ervoor dat je goed kijkt naar je bijna-dreumes en wat er past bij de jarige. Is je kind dol op veel visite? Dan nodig je die uit. Is je kind helemaal weg muziek? Dan speel je dat af. Heeft je kind daar helemaal geen behoefte aan? Dat laat je het allemaal weg. Simple as that.

Nou, volgens mij was dat het wel zo’n beetje. Mijn verjaardagsplanning voor de partyboy. Heel veel succes met die van jullie!

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *