Apie’s eerste verjaardag! – Deel 2: Versiering en foto’s


Bewust opvoeden, Mama / donderdag, november 2nd, 2017

Een kinderverjaardag kán bijna niet zonder: versiering! Gisteren heb ik het eerste deel van de verjaardagsplanning online gezet over de visite en wat wij hen voorschotelden, vandaag deel ik hoe ons huis eruit zag en hoe ik dat heb aangepakt.

Versiering
In de eerste instantie wilde ik gewoon alles in de primaire kleuren hebben. Een paar ballonnen, slingers, niets bijzonders. Toen kwam ik echter onderstaande afbeelding tegen. Pluk is  gewoon precies Apie. Zijn lichaampje, zijn rossige haartjes, zijn houding. Dit moest gewoon gebruikt worden! Toen ik later de koekvormpjes van Siepie en Takkie bij de AH zag liggen, had ik besloten dat zijn verjaardag dan toch een thema zou krijgen: Fiep Westendorp. Een thema is niet noodzakelijk, maar voorkomt voor mij vooral dat alles door elkaar gebruikt wordt. Dat vind ik te druk. Voor mijzelf al, laat staan voor de dreumes onder ons.

Pluk en de Krullevaar werden gebruikt voor de raamschilderingen. Ik heb daar veel complimenten over gekregen, maar laten we eerlijk zijn; voor iemand die jarenlang met kinderen heeft gewerkt, is dit een eitje. Ik wilde hier alleen niet langer mee bezig zijn dan nodig, dus heb ik weken van tevoren een schets gemaakt op een groot papier. Dit kon ik dan aan de buitenkant tegen het raam plakken en simpelweg invullen.

Ik heb afbeeldingen uit de boeken gescand en uitgeprint, zodat ik deze door het huis kon plakken en heb verschillende vormpjes, bakjes en bekers gekocht/gekregen om voor het eten en drinken te gebruiken. Dit kon allemaal weken van tevoren al, dus zonder stress.

Ook hebben we bewust gekeken hoe we de versieringen zo leuk mogelijk konden maken, zonder te overprikkelen. We hebben er daarom voor gekozen om maar vijf ballonnen op te blazen, waar de kinderen (en volwassenen ?) mee konden spelen. Ook hebben we alleen twee slingers opgehangen langs de muren.

Beeldmateriaal
Hier is veruit de meeste voorbereiding in gaan zitten! Zoals jullie weten, zet ik Apie’s foto’s en video’s niet op internet. Toch vind ik ze belangrijker dan ik kan omschrijven en wil ik ze graag koesteren. Wij hebben hier onze jaarlijkse fotoalbums voor, maar voor zijn eerste jaar wilde ik iets bijzonders hebben voor hemzelf. Als ik dit vóór zijn verjaardag af kon hebben, was de extra bijkomstigheid dat ik het aan alle visite kon laten zien!

Ik heb de foto’s in drie verschillende projecten verwerkt. Ik heb van elke week sinds zijn geboorte de leukste foto uitgezocht en af laten drukken, hetzelfde geldt voor alle mijlpaalfoto’s. Ik wilde ook graag op foto’s vergelijken op wie van ons Apie het meeste lijkt, wat resulteerde in een familiestamboom waarin ik op een aantal leeftijden foto’s van Gregory, Apie en mijzelf naast elkaar had. Ruim honderd foto’s, dus. Met het maken van de lijstjes (knippen, plakken, stempelen en lamineren) ben ik best een tijdje zoet geweest, maar daardoor kon ik ze wel bundelen in een boekje dat nog vele jaren mee zal gaan.

De filmpjes heb ik verwerkt in een video-compilatie die (met moeite maar) vijf minuten duurde. De leukste momenten en alle eerste keren van het afgelopen jaar, hebben we nu meerdere keren teruggekeken. En laat ik je vertellen: it never get’s old.

Om te weten hoe wij omgingen met Apie’s verlanglijstje en voor de overige tips, kun je terecht in het volgende artikel.

Facebook
Twitter
E-mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *